Hjemtur dag 1

Statusrapport fra skipper Svenn Samuelsen fra M/S Grytøys hjemtur.
 Hei alle sammen Som skipper på turen vil jeg gjerne komme med følgende rapport fra første etappe. Turen til Stavern i gåt gikk veldig bra. Strekningen var på 75 nautisk mil og vi brukte 10 timer og ankom Stavern kl 23:30 da vi gikk litt sent fra Oslo. Da vi hade passert Drøbak og kommet litt lenger ut i Oslofjorden, sakket vi opp for å justerte temperaturen på motoren, justerte… vridningen på propellen og farten slik at vi da gikk gikk med et turtall på 350 omdreininger. Ved vidre gange til Stavern lå temperaturen på eksosen fra motoren på rundt 180 grader på sylinder 1 og 3 og opp mot 200 grader på sylinder nr. 2. (Noe i høyeste laget), samt opp mot 60 grader på kjølevannet. Vi gikk med en fart på 7,5 til 8 knopp (nautisk mil i timen). Ellers så ble det en del stamping og rulling fram til Ferder fyr og til vi kom opp mot Svenning fyr like før Stavern. M/S Grytøy tok bølgene feldig flott, spesielt bølger mot bauen og mot siden. M/S Grytøy rullet rolig og tunkt i sjøen, slik gamle båter skal gjøre. I dag 12 juni, går vi til Kristiansand, en strekning på 92 nautisk mil, bruker ca 12 timer. Regner med å være i Kristiansand caa kl 22:30 i kveld. Ha en god dag alle sammen. Beste hisen fra oss alle ombord i M/S Grytøy.